Prírodný prostriedok proti rakovine, artritíde a vysokému cholesterolu!

Tento prírodný liek je skvelým spojencom proti rakovine, artritíde a vysokému cholesterolu!

Fermentované potraviny sú obľúbené po celom svete a ľudia si vychutnávajú všetky druhy týchto prospešných potravín, od kyslej kapusty a kimchi až po kombuchu.

Fermentované potraviny sa vyrábajú procesom mliečnej fermentácie, pri ktorej sa prírodné baktérie živia cukrom a škrobom v potravinách a produkujú kyselinu mliečnu.

Tento proces potraviny konzervuje a vedie k tvorbe rôznych probiotík, prospešných enzýmov a vitamínu B.

Konzumácia fermentovaných potravín, pretože sú bohaté na probiotiká, prináša prospešné baktérie do tráviaceho systému a udržiava zdravú rovnováhu čriev.

Preto tráviace enzýmy lepšie fungujú pri vstrebávaní potravy. Probiotiká tiež pomáhajú pri tvorbe protilátok a posilňujú imunitný systém, čím sú prevenciou rôznych ochorení.

Zázvor je bežnou zložkou fermentovaných potravín vďaka svojim priaznivým vlastnostiam. Účinne zmierňuje zápaly, lieči rôzne neduhy, dokonca bojuje proti rakovine.

Jeho hlavná bioaktívna zlúčenina, gingerol, má silné protizápalové a antioxidačné účinky.

Okrem toho zázvor lieči rôzne iné ochorenia, ako je nevoľnosť, znižuje hladinu cukru v krvi, znižuje riziko srdcových ochorení a znižuje hladiny LDL.

Recept 1

Ingrediencie

  • Koreň zázvoru, olúpaný a nakrájaný na plátky (veľkosť závisí od nádoby, ktorú máte)
  • 1 lyžica morskej soli
  • 1 polievková lyžica kurkumy
  • citrónová šťava
  • voda

Inštrukcie

Očistený a nakrájaný zázvor dáme do nádoby.

Pridáme dostatok citrónovej  šťavy a uistite sa, že úplne pokrýva zázvor.

Potom zmiešajte kurkumu a morskú soľ a vodu počkajte, kým sa všetko rozpustí.

Nalejte  na zázvor v nádobe a pevne uzavrite.

Necháme kvasiť pri izbovej teplote 2 týždne. Aby ste využili výhody lakto fermentácie, nemali by ste plátky zázvoru  variť, len ich podávať surové ako prílohu na tanieri.

Recept 2

Ingrediencie

  • 2 polievkové lyžice koreňa zázvoru, strúhaného
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1/2 šálky filtrovanej vody
  • Fľaša s objemom 1 alebo 2 l

Inštrukcie

Do vody, ktorá by mala mať izbovú teplotu, pridajte cukor a rozpustite.

Potom pridajte ostatné ingrediencie, prikryte utierkou a  zaistite gumičkou.

Mali by ste pokračovať v pridávaní všetkých vyššie uvedených ingrediencií každých 24 hodín a nič neodoberať.

Občas premiešajte, aby sa zmes prevzdušnila a po chvíli si všimnete, že bublá.

Zmes  by ste mali často kontrolovať, či vo vnútri nádoby nič nerastie.

Do týždňa bude nápoj hotový a môžete ho užívať rozriedený v pohári vody  a konzumovať ako liek na žalúdok.

Sú tieto informácie pre vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*