Pudingový koláč s čokoládovou polevou.

Najúžasnejší koláč, aký som kedy upiekla! Jednoduchý a veľmi chutný koláčik! Rýchly recept.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Recept na dezert

Ingrediencie na cesto:

  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • 8 g vanilkového cukru
  • 125 g cukru
  • 125 ml oleja
  • 150 g prírodného jogurtu
  • 280 g múky
  • 15 g prášku do pečiva

Vyšľahajte vajcia so štipkou soli, vanilkovým cukrom a cukrom do peny. Postupne pridávajte olej, jogurt a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto nalejte do formy (27 x 18 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Pečte vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 30–35 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.

Do vychladnutého korpusu  vareškou rovnomerne urobíme dierky.

Ingrediencie na krém:

  • 2 vajcia
  • 90 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 600 ml mlieka
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 40 g masla

V miske zmiešajte vajcia, cukor, vanilkový cukor, kukuričný škrob a trochu studeného mlieka, aby vznikla hladká zmes.

Zvyšné mlieko priveďte do varu  za stáleho miešania pridajte pripravenú zmes. Varte na miernom ohni, kým krém nezhustne. Odstavte z ohňa, pridajte maslo a dobre premiešajte. Nechajte vychladnúť. Puding prelejte do cukrárskeho vrecka.

Puding nastriekame do dierok v korpuse, necháme stuhnúť.

Ingrediencie na čokoládové ganache:

  • 50 g cukru
  • 1 PL instantnej kávy
  • 1 PL kakaa
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 250 ml mlieka
  • 30 g masla
  • 100 g čokolády

Zmiešajte cukor, kávu, kakao a kukuričný škrob. Postupne pridávajte mlieko, aby nevznikli hrudky. Zmes varte na miernom ohni, kým nezhustne. Odstavte, pridajte maslo a čokoládu. Miešajte, kým sa všetko nerozpustí.

Ganache rovnomerne rozotrite na pripravený korpus. Zarovnáme. Vrch posypeme strúhaným kokosom. Dezert odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*