
Najúžasnejší koláč, aký som kedy upiekla! Jednoduchý a veľmi chutný koláčik! Rýchly recept.
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Recept na dezert
Ingrediencie na cesto:
- 3 vajcia
- štipka soli
- 8 g vanilkového cukru
- 125 g cukru
- 125 ml oleja
- 150 g prírodného jogurtu
- 280 g múky
- 15 g prášku do pečiva
Vyšľahajte vajcia so štipkou soli, vanilkovým cukrom a cukrom do peny. Postupne pridávajte olej, jogurt a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto nalejte do formy (27 x 18 cm) vystlanej papierom na pečenie.
Pečte vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 30–35 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.
Do vychladnutého korpusu vareškou rovnomerne urobíme dierky.
Ingrediencie na krém:
- 2 vajcia
- 90 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 600 ml mlieka
- 50 g kukuričného škrobu
- 40 g masla
V miske zmiešajte vajcia, cukor, vanilkový cukor, kukuričný škrob a trochu studeného mlieka, aby vznikla hladká zmes.
Zvyšné mlieko priveďte do varu za stáleho miešania pridajte pripravenú zmes. Varte na miernom ohni, kým krém nezhustne. Odstavte z ohňa, pridajte maslo a dobre premiešajte. Nechajte vychladnúť. Puding prelejte do cukrárskeho vrecka.
Puding nastriekame do dierok v korpuse, necháme stuhnúť.
Ingrediencie na čokoládové ganache:
- 50 g cukru
- 1 PL instantnej kávy
- 1 PL kakaa
- 1 PL kukuričného škrobu
- 250 ml mlieka
- 30 g masla
- 100 g čokolády
Zmiešajte cukor, kávu, kakao a kukuričný škrob. Postupne pridávajte mlieko, aby nevznikli hrudky. Zmes varte na miernom ohni, kým nezhustne. Odstavte, pridajte maslo a čokoládu. Miešajte, kým sa všetko nerozpustí.
Ganache rovnomerne rozotrite na pripravený korpus. Zarovnáme. Vrch posypeme strúhaným kokosom. Dezert odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť.
Dobrú chuť!
Leave a Reply