Púpava nie je len obyčajná burina! Regeneruje pečeň a môže pomôcť pri liečbe rakoviny, stačí vedieť ako ju správne použiť…

Veľa ľudí si myslí, že je to len obyčajná burina. Ukazuje sa však, že má úžasné liečivé vlastnosti. V prírodnej medicíne je považovaná za rastlinu, ktorá chráni pred rakovinou. Čo ešte dokáže púpava?

Vzácne vlastnosti púpavy

Púpavu nájdete prakticky všade. Rastie na lúkach, poliach a dokonca aj pri cestách. Po stáročia sa používa pri liečbe ochorení súvisiacich s pečeňou, akné a tráviacim systémom. Je to rastlina bohatá na živiny, minerály a vitamíny. Aké sú ďalšie dôvody na jej zaradenie do denného menu?

Môžete ju jesť surovú vo forme šalátov aj varenú. Obsahuje veľké množstvo vitamínov A, C, E, B, K a kyseliny listovej. Je tiež bohatá na vápnik, horčík a draslík. Púpava má navyše vo vode rozpustnú vlákninu, ktorá priaznivo pôsobí na stav našich čriev.

Púpava má protirakovinové účinky, pretože obsahuje veľké množstvo antioxidantov, ktoré neutralizujú voľné radikály. Ich nadbytok je najčastejšie príčinou všetkých chorôb a abnormálnych procesov v tele.

Vedci zistili, že koreň púpavy je pri ničení rakovinových buniek najúčinnejší! Dokáže totiž kompletne usmrtiť rakovinové bunky bez toho, aby nejako poškodil tie zdravé. Koreň púpavy efektívne zabíja rakovinové bunky a zároveň nemá žiadne vedľajšie účinky. Preto je veľmi dobrým doplnkom popri liečbe chemoterapiou.

Ako pripraviť púpavový čaj

Púpavový čaj sa pripravuje zvyčajne zo sušeného pomletého koreňa. Použiť ale môžete aj na jemno nakrájaný čerstvý koreň.

Približne 1 až 2 čajové lyžičky koreňa (podľa chuti a závažnosti ochorenia) zalejte 2,5 dcl vriacej vody a nechajte vylúhovať približne 15 minút.

Čaj pite 2 až 3 krát denne, najlepšie pred jedlom. Užíva sa niekoľko mesiacov.

Čo ešte dokáže púpava?

– predchádza ochoreniam srdca,
– urýchľuje metabolizmus, podporuje trávenie a chudnutie,
– posilňuje imunitu organizmu
– znižuje krvný tlak,
– chráni pred UV žiarením,
– pôsobí protizápalovo,
– pôsobí močopudne,
– pomáha pečeni odstraňovať toxínov z tela,
– podporuje tvorbu kolagénu a chráni pred starnutím pokožky,
– vyrovnáva cholesterol a triglyceridy,
– má antiseptické a dezinfekčné vlastnosti,
– upravuje rovnováhu cukrov v tele,
– znižuje riziko vzniku rakoviny.

Ak bol článok užitočný, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi a rodinou!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*