PÚŠTNA BÚRKA – náš obľúbený dezert, ktorý musíte vyskúšať!

Ingrediencie:

  • 7 vajec
  • štipka soli
  • 14 lyžíc cukru
  • 200 g kokosovej múky
  • 250 g margarínu/maslo
  • 100 g čokolády na varenie
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky vanilkový cukor

Postup:

Bielka so soľou vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme 7 lyžíc cukru a šľaháme do tuha. Nakoniec pridáme 200 g strúhaného kokosu  a opatrne vymiešame, pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 15 minút, dávame pozor, aby nám plát nezhnedol. Necháme vychladnúť.

Vymiešame sedem žĺtkov a sedem lyžíc cukru do peny, šľaháme nad parou kým začne hustnúť. pridáme 100g čokolády a margarín/maslo, a miešame, kým sa všetko rozpustí, za občasného miešania necháme vychladnúť.

Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha.

Na vychladnutý plát dáme čokoládový krém, zarovnáme a na vrch rovnomerne rozotrieme  vyšľahanú šľahačku, zarovnáme. Koláč odložíme na 2-3 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*