Raffaello zákusok bez múky.

Rýchly, chutný a lahodný orechový dezert! Vhodný na každú príležitosť.

Raffaello zákusok

Ingrediencie:

Korpus:

✦3 vajcia
✦50 g vanilkového práškového cukru
✦1 čajová lyžička vanilkovej arómy
✦200 g mletých orechov (napr. vlašských alebo lieskových)
✦6 g prášku do pečiva

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.

Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovou arómou do peny. Žĺtkovú zmes jemne zmiešame s tuhým snehom. Potom opatrne primiešame mleté orechy a prášok do pečiva. Premiešame.

Zmes vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie, zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 80°C asi 10 minút.

Krém:

✦250 g mascarpone
✦100 ml smotany na šľahanie
✦5 Raffaello guličiek (rozdrvených)

5 Raffaello guličiek rozdrvíme na jemno. Pridáme mascarpone a smotanu na šľahanie. Dobre vyšľaháme do hustá.

Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý orechový korpus. Zarovnáme.

Na ozdobenie:

✦50 g strúhaného kokosu

Vrch koláča posypeme strúhaným kokosom. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*