
Rýchly, chutný a lahodný orechový dezert! Vhodný na každú príležitosť.
Raffaello zákusok
Ingrediencie:
Korpus:
✦3 vajcia
✦50 g vanilkového práškového cukru
✦1 čajová lyžička vanilkovej arómy
✦200 g mletých orechov (napr. vlašských alebo lieskových)
✦6 g prášku do pečiva
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovou arómou do peny. Žĺtkovú zmes jemne zmiešame s tuhým snehom. Potom opatrne primiešame mleté orechy a prášok do pečiva. Premiešame.
Zmes vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie, zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 80°C asi 10 minút.
Krém:
✦250 g mascarpone
✦100 ml smotany na šľahanie
✦5 Raffaello guličiek (rozdrvených)
5 Raffaello guličiek rozdrvíme na jemno. Pridáme mascarpone a smotanu na šľahanie. Dobre vyšľaháme do hustá.
Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý orechový korpus. Zarovnáme.
Na ozdobenie:
✦50 g strúhaného kokosu
Vrch koláča posypeme strúhaným kokosom. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply