Rebarborový džem.

Rebarborový džem s  limetkou.

Džem je výborný do piškót, sušienok alebo ako dochutenie bieleho jogurtu.

Ingrediencie:

  • 400 g rebarbory
  • 80 g cukru
  • 150 ml vody
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • mletý kardamón (podľa chuti)
  • 1 PL limetkovej šťavy (prípadne citrónovej)

Postup:

Rebarboru umyte a nakrájajte na malé kúsky. Vložte ju do menšieho hrnca, začnite zohrievať a pridajte cukor. Dobre premiešajte.

Prilejte vodu a varte na strednom ohni približne 10 minút, kým rebarbora nezačne mäknúť. Podľa chuti pridajte mleté čierne korenie, kardamón a limetkovú šťavu. Tieto prísady zvýraznia chuť džemu a dodajú mu jedinečný charakter.

Pokračujte vo varení, kým sa zmes nezmení na hustý džem. Potom odstavte z ohňa.

Farba džemu závisí od typu rebarbory. Ak sa vám zdá príliš bledá, môžete ho prirodzene zafarbiť trochou cviklového prášku.

Džem naplňte do sterilizovaných pohárov, otočte ich hore dnom a nechajte vychladnúť.

Džem je výborný do piškót, sušienok alebo ako dochutenie bieleho jogurtu.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*