
Rebarborový džem s limetkou.
Džem je výborný do piškót, sušienok alebo ako dochutenie bieleho jogurtu.
Ingrediencie:
- 400 g rebarbory
- 80 g cukru
- 150 ml vody
- mleté čierne korenie (podľa chuti)
- mletý kardamón (podľa chuti)
- 1 PL limetkovej šťavy (prípadne citrónovej)
Postup:
Rebarboru umyte a nakrájajte na malé kúsky. Vložte ju do menšieho hrnca, začnite zohrievať a pridajte cukor. Dobre premiešajte.
Prilejte vodu a varte na strednom ohni približne 10 minút, kým rebarbora nezačne mäknúť. Podľa chuti pridajte mleté čierne korenie, kardamón a limetkovú šťavu. Tieto prísady zvýraznia chuť džemu a dodajú mu jedinečný charakter.
Pokračujte vo varení, kým sa zmes nezmení na hustý džem. Potom odstavte z ohňa.
Farba džemu závisí od typu rebarbory. Ak sa vám zdá príliš bledá, môžete ho prirodzene zafarbiť trochou cviklového prášku.
Džem naplňte do sterilizovaných pohárov, otočte ich hore dnom a nechajte vychladnúť.
Džem je výborný do piškót, sušienok alebo ako dochutenie bieleho jogurtu.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply