
Osviežujúci Rebarborový koláč, je tak lahodný a šťavnatý!
Suroviny:
Cesto.
- 560 g hladká múka
- 370 g práškový cukor
- 510 g maslo (mäkké)
- 2 vaječné žĺtky
- 5 PL mlieka
- 2 ČL prášok do pečiva
- 1 kg rebarbora
Vrchná vrstva (kokosová zmes).
- 2 vaječné bielky
- 280 g kryštálový cukor
- 280 g kokosové vločky (alebo strúhaný kokos)
- 2 PL studenej vody
Postup:
1. Príprava kokosovej zmesi.
Vaječné bielky, cukor, kokosové vločky a vodu dajte do menšieho hrnca.
Za stáleho miešania zahrievajte, kým sa zmes nezohreje – neprivádzajte do varu!
Odstavte a nechajte úplne vychladnúť.
2. Príprava cesta.
Rebarboru očistite a nakrájajte na kolieska hrubé asi 5 mm.
Plech (cca 28 × 19 cm) vyložte papierom na pečenie tak, aby papier prečnieval cez okraje.
V mise vyšľahajte maslo s práškovým cukrom do peny. Pridajte žĺtky a šľahajte na najvyššom stupni mixéra. Prisypte preosiatu múku s práškom do pečiva, pridajte mlieko a všetko premiešajte drevenou varechou do hladkého cesta.
3. Skladanie a pečenie.
Cesto rovnomerne rozotrite na pripravený plech. Navrch poukladajte nakrájanú rebarboru. Vychladnutý kokosovú zmes rozprestrite na vrch (alebo rozsypte rukami ako drobenku).
Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35 – 40 minút, kým vrch nie je zlatistý.
Nechajte úplne vychladnúť, potom koláč vyberte z plechu pomocou papiera a nakrájajte na kocky.
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply