Rebarborový koláč s kokosom.

Osviežujúci Rebarborový koláč, je tak lahodný a šťavnatý!

Suroviny:

Cesto.

  • 560 g hladká múka
  • 370 g práškový cukor
  • 510 g maslo (mäkké)
  • 2 vaječné žĺtky
  • 5 PL mlieka
  • 2 ČL prášok do pečiva
  • 1 kg rebarbora

Vrchná vrstva (kokosová zmes).

  • 2 vaječné bielky
  • 280 g kryštálový cukor
  • 280 g kokosové vločky (alebo strúhaný kokos)
  • 2 PL studenej vody

Postup:

1. Príprava kokosovej zmesi.

Vaječné bielky, cukor, kokosové vločky a vodu dajte do menšieho hrnca.

Za stáleho miešania zahrievajte, kým sa zmes nezohreje – neprivádzajte do varu!

Odstavte a nechajte úplne vychladnúť.

2. Príprava cesta.

Rebarboru očistite a nakrájajte na kolieska hrubé asi 5 mm.

Plech (cca 28 × 19 cm) vyložte papierom na pečenie tak, aby papier prečnieval cez okraje.

V mise vyšľahajte maslo s práškovým cukrom do peny. Pridajte žĺtky a šľahajte na najvyššom stupni mixéra. Prisypte preosiatu múku s práškom do pečiva, pridajte mlieko a všetko premiešajte drevenou varechou do hladkého cesta.

3. Skladanie a pečenie.

Cesto rovnomerne rozotrite na pripravený plech. Navrch poukladajte nakrájanú rebarboru. Vychladnutý kokosovú zmes  rozprestrite na vrch (alebo rozsypte rukami ako drobenku).

Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35 – 40 minút, kým vrch nie je zlatistý.

Nechajte úplne vychladnúť, potom koláč vyberte z plechu pomocou papiera a nakrájajte na kocky.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*