Suroviny:
- 1 kg zemiakov n
- 3 vajcia
- 1 vetvička stonkového zeleru
- 2 vetvičky jarnej cibuľky
- pol červenej cibule
- 3-4 kusy nakladaných uhoriek
- 250 g majonézy
- 1 lyžica Dijónskej horčice
- 3 lyžice jablčného octu
- 2 lyžice jemne nakrájanej petržlenovej vňate
- soľ, korenie
Postup:
Zemiaky sa očistime. nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme. Vajcia uvaríme, ochladíme a olúpeme.
Majonézu zmiešame s horčicou, octom a soľou, pridáme korenie a všetko premiešame.
Nakrájajte cibuľu, vajcia, stonky zeleru, petržlenovú vňať a uhorky a pridajte zemiaky. Zmiešame z majonézovou zmesou a premiešame. Ochutnávame a v prípade potreby dochutíme.
Pred podávaním dajte na niekoľko hodín do chladničky. Dobrú chuť!
Leave a Reply