
Rýchly obed, ktorý dokáže uvariť každý.
Ingrediencie:
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 gramov zemiakov
- 200 gramov zeleru
- 100 g petržlen
- 200 gramov póru
- 300 gramov mrkvy
- Trochu petržlenovej vňate
- 75 gramov bylinkového masla
- 1,5 litra zeleninového vývaru
- soľ a korenie
Postup:
Najskôr si očistíme zeleninu. Zemiaky, zeler, petržlen a mrkvu nakrájame na kocky, Pór na kolieska.
Cibuľu a cesnak očistíme nakrájame na jemno. V hrnci rozpustíme maslo a cibuľu s cesnakom orestujeme do sklovitá. Pridáme nakrájanú zeleninu, 3-4 minuty orestujeme. Zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme asi 25 minút do mäkka. Odoberieme asi 2 naberačky polievky a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Zmes vylejeme naspäť do polievky, premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Petržlenovú vňať nakrájame na jemno a pridáme do polievky, premiešame a necháme povariť ešte 2-3 minútky. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply