Recept na dobrú fazuľovú polievku, ktorú ma naučila moja babička. Vyskúšajte!

Ak chcete rozmaznávať seba a svoje chuťové poháriky, nič lepšie neexistuje ako táto fazuľová polievka. Keďže je fazuľa výnimočne užitočná pre naše telo nedá nám nespomenúť, že obsahuje proteíny, vitamíny skupiny A,B,E, vápnik, horčík,jód, železo, či iné stopové prvky. Výhodou týchto prvkov je, že fazuľa ako taká si zachováva výživovú hodnotu i pri spracovaní.

Ingrediencie:

400 gramov fazule,
3 litre vody,
1 väčšia cibuľa,
jedna polievková lyžica múky,
čierne korenie,
tri zemiaky,
50 gramov ryže,
jednu mrkvu,
slnečnicový olej,
soľ,
petržlen.

Postup:

1. Samozrejme si namočíme fazuľu cez noc do predvarenej a vychladenej vody.
2. Fazuľa počas noci zmäkne a samozrejme sa zbavuje aj látok, ktoré ľuďom spôsobujú nafukovanie.
3. Opláchneme ju a varíme približne hodinu až kým nezmäkne.

4. Medzitým si očistíme zemiaky a nakrájame si ich. Taktiež si očistíme mrkvu a cibuľu, ktorú nakrájame na kocky – nadrobno.
5. Opláchneme ryžu. Do vriacej vody pridáme fazuľu, zemiaky, už opláchnutú ryžu, polovicu mrkvy a cibule.
6. Varíme približne 20 minút. Behom tohto tovaru na panvici orestujeme dozlata druhú polovicu mrkvy a cibule.

7. K mrkve a cibuli pridáme múku a miešame ešte približne jednu minútu.
8. Zmes pridáme do polievky a dochutíme soľou, čiernym korením podľa chuti a varíme približne 7 minút.
9. Nakoniec pridáme najemno nakrájanú petržlenovú vňať.
10. V tomto momente je polievka hotová a pokiaľ chceme a oživiť ju aj pre pánov pridáme k nej klobásku, alebo budeme mäso.

Zdieľajte tento recept aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*