Recept na dokonalý ČOKOLÁDOVÝ KORPUS! Môžete ho použiť do torty ale aj ako základ do iných dezertov.

Tento čokoládový korpus je jednoduchý, lahodný a jemný.  Postupujte krok za krokom, nič nemeňte.

INGREDIENCIE

  • 5 veľkých vajec
  • 2 a pol šálky (306 g)hladkej múky
  • 1 šálka (150 g) cukru
  • 1 šálka 50% rozpustnej čokolády( 100 g )
  • 100 ml mlieka
  • 50 ml oleja
  • 1/2 lyžice (7 g) prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky(3 g) sódy bikarbóny

Postup:

Rúru si predhrejeme na 180°C. Boky formy na pečenie vymastíme maslom a  spodok  vystelieme papierom na pečenie.

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, mlieko zmiešame s olejom a pridáme do vyšľahaných vajec, dobre premiešame.

Múku preosejeme s čokoládovým práškom a postupne primiešame do zmesi, nakoniec primiešame prášok do pečiva a sódu bikarbónu.

Cesto prelejeme do formy, zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 40 -50 minút. Urobíme si test ihlou.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*