Tento čokoládový korpus je jednoduchý, lahodný a jemný. Postupujte krok za krokom, nič nemeňte.
INGREDIENCIE
- 5 veľkých vajec
- 2 a pol šálky (306 g)hladkej múky
- 1 šálka (150 g) cukru
- 1 šálka 50% rozpustnej čokolády( 100 g )
- 100 ml mlieka
- 50 ml oleja
- 1/2 lyžice (7 g) prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky(3 g) sódy bikarbóny
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180°C. Boky formy na pečenie vymastíme maslom a spodok vystelieme papierom na pečenie.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, mlieko zmiešame s olejom a pridáme do vyšľahaných vajec, dobre premiešame.
Múku preosejeme s čokoládovým práškom a postupne primiešame do zmesi, nakoniec primiešame prášok do pečiva a sódu bikarbónu.
Cesto prelejeme do formy, zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 40 -50 minút. Urobíme si test ihlou.
Leave a Reply