Suroviny:
Cesto:
- 8 lyžíc hladkej múky /ak chcete bezlepkový koláč môžete použiť ryžovú múku/
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 6 lyžíc cukru
- 2 lyžice kakaového prášku
- 4 vajcia
- 6 lyžíc oleja
- 0,5 dl mlieka
- 0,5 dl kyslej smotany
- štipka soli
Plnka:
- 250 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 6 lyžíc cukru
- 1 čajová lyžička vanilkovej arómy a vanilkový cukor
- 1 lyžica kyslej smotany, ak je tvaroh suchý
- strúhaná kôra z 1 citróna
- hrozienka podľa chuti
Na posypanie:
- práškový cukor
Postup:
Zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a kakao pridáme vajcia, mlieko, kyslú smotanu a olej a vymiešame hladké cesto.
Predhrejeme rúru na 180°C. Do formy na pečenie vložíme papier na pečenie a potom do neho vyhladíme polovicu cesta. Pečieme 7-10 minút, len toľko aby cesto stuhlo.
Kým sa cesto upečie, pripravíme náplň. Zmiešame tvaroh, ricottu, cukor a vanilku. Ak sa Vám zdá plnka suchá, pridajte aj kyslú smotanu.
Na predpečené cesto navrstvíme tvarohovú náplň a posypeme strúhanou citrónovou kôrou a môžeme aj hrozienkami podľa chuti. Zvyšné cesto nalejeme na tvarohovú náplň a zarovnáme. Vložíme späť do rúry a pečieme ďalších asi 20 minút. urobíme si test ihlou. Necháme dobre vychladnúť, potom odstránime papier na pečenie a môžeme nakrájať.
Podávame posypané práškovým cukrom, ozdobené jahodami.
Prajem vám dobrú chuť do jedla!
Leave a Reply