Recept na NAJLEPŠÍ LANGOŠ, ktorý je mäkkučký ako obláčik! Stačí 30 minút a môže sa piecť…

Pravda je taká, že to nerobím podľa receptu, je to len približné množstvo, cítiť na ceste, ak je príliš tuhé, treba trochu viac tekutiny, ak je príliš mäkké, treba ešte pridať trochu múky.

Ingrediencie:

  • asi 750 g hladkej múky,
  • 0,5 l vlažnej vody,
  • 2 balíčky instantného droždia,
  • 1 pol lyžičky soli,
  • 1 lyžička cukru.
  • olej na vyprážanie

Postup:

Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto, droždie sa dáva priamo do múky, nerobí sa kvások. Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť asi 15-20 minút.

Cesto rozdelíme na asi 8 rovnakých kúskov, vytvarujeme na malé bochníčky, necháme 10 minút odpočívať , roztiahneme ich na placky asi 0,5 cm a vypražíme na rozpálenom oleji z oboch strán do ružová.

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*