Suroviny:
Cesto
- 3 bielka
- 1,5 lyžice vody
- 4 lyžice cukru
- 3 žĺtky
- 4 lyžice múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička kakao
Sirup:
- 1/2 dl vody
- 1 lyžica vody
- rum alebo rumová aróma
Krém:
- 4 lyžice cukru
- 2 lyžice kakao
- 3 dl smotany na varenie
- 1 žĺtok
- 150 g masla
- 2 lyžičky hladkej múky
Na vrch:
- 2 dl smotana na šľahanie
- 1 lyžica práškového cukru
- 1 lyžica mletá škorica
Postup:
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, pridáme po jednom žĺtka, premiešame, pridáme vodu a nakoniec múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Pečieme na plechu na papieri na pečenie v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút. Odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť.
Vodu uvaríme s cukrom, pridáme rum alebo rumovú arómu necháme mierne vychladnúť a polejeme vychladnutý piškótový koláč.
Zmiešame cukor s kakaom, smotanou na varenie, mukou a žĺtkom, uvaríme hustú, hladkú kašu, necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, zmiešame s vychladnutou kašou, dobre vymiešame. Krém rovnomerne natrieme na vychladnutý plát a zarovnáme.
Smotanu vymiešame do tuha a dáme na kakaový krém, zarovnáme. Cukor zmiešame so škoricou a rovnomerne posypeme vrch koláča. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.
Leave a Reply