Suroviny:
- 1-1,5 kg zemiakov
- 5 uvarených vajec na tvrdo
- 3 surové vajcia
- 5 nožičiek párkov
- 100-150 g strúhaného syra
- pol nožičiek klobásy
- 375 g kyslej smotany
- 2 dl smotany na varenie
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
5 vajec uvaríme na tvrdo. Ochladíme v studenej vode. Ošúpeme a nakrájame.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na väčšie kocky a varíme v osolenej vode, takmer do mäkka. Scedíme.
Klobásu a párky nakrájajte na kolieska.
Kyslú smotanu a smotanu zmiešame so surovými vajcami, potom pridáme syr, soľ a korenie. Zmiešame zemiaky, vajcia, párky a klobásy pridáme zmes zo smotany a vajec a premiešame.
Zmes dáme na plech na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov až do zlatohnedá. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply