Rezy Kmeň stromu! Sú oveľa jednoduchšie, ako sa na prvý pohľad zdajú…

Najchutnejšia torta! Dokonca aj stará mama si pýtala recept! Každý, kto jedol tento koláč, bol z neho očarený. Toto je recept na neuveriteľne chutný koláč. Pekný rez a úžasná vôňa sušeného ovocia!  Kráľovský koláč, ktorý sa topí v ústach. Lahodné krehké cesto a  chutná plnka z orieškov a sušeného ovocia. Toto je chutná a lahodná torta z ktorou budete mať vždy úspech.

Suroviny:

  • 2 vajcia
  • 300 g cukru
  • 500 g kyslej smotany
  • 840 g múky
  • 4 lyžičky prášku do pečiva

Vajcia vymiešame s cukrom do peny, pridáme kyslú smotanu a dobre vymiešame, polovicu múky zmiešame s práškom do pečiva a primiešame do smotanovej zmesi, dobre premiešame, nakoniec primiešame zvyšnú múku a vymiesime na pružné cesto. Zabalíme do fólie a odložíme na hodinu do chladničky.

Náplň:

300 g sušené marhule

300g sušené slivky

300g hrozienka

3 PL cukru

Každé ovocie osobitne zalejeme teplou vodou a necháme 10 minút odstáť. Po tejto dobe ovocie scedíme a každé sušené ovocie rozmixujeme z 1 lyžicou cukru do hladka. Urobíme si tri ovocné plnky: slivkovú, hrozienkovú a marhuľovú.

Cesto rozdelíme na 6 častí. každú časť vyvaľkáme na tenký plát.

Každú plnku zo  sušeného ovocia rozdelíme  na 2 časti, aby sme naplnili dve rolky každou plnkou.

Urobíme 6 roliek a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20-30 minút. Necháme mierne vychladnúť a  nakrájame  na kúsky s hrúbkou asi  3 cm.

 

Ešte potrebujeme:

  • 1000 g kyslej smotany
  • 350 g cukru
  • 50g tmavá čokoláda
  • nasekané orechy

Kyslú smotanu vymiešame s cukrom do hladka.

Nasekané orechy zmiešame s trochou jemne nastrúhanej čokolády.

Pripravíme si okrúhlu tortovú formu z odnímateľným krajom. Na spodok formy nalejeme tenkú vrstvu vymiešanej  smotany. Na smotanu naukladáme tesne vedľa seba nakrájané kúsky upečených roliek, striedavo všetky tri plnky. Celú  spodnú vrstvu zalejeme kyslou smotanou a opäť uložíme striedavo druhú vrstvu z upečených roliek. Znova zalejeme vymiešanou kyslou smotanou, zahladíme a odložíme na noc do chladničky. Stuhnutý koláč vyberieme z formy, boky natrieme rozmiešanou kyslou smotanou a boky ozdobíme sekanými orechmi a nastrúhanou čokoládou.

Zvyšok čokolády roztopíme.

Vrch koláča jemne posypeme strúhanou čokoládou a  roztopenou čokoládou ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*