Rezy Kráľovnej Márie.

Tento koláč  je nielen efektný, ale aj nebesky lahodný. Harmónia vrstiev a bohatá krémová chuť ho robia dokonalým. Vyskúšajte  a ohromte svojich hostí týmto špeciálnym dezertom!

Kakaový piškót (2 pláty)

Ingrediencie na 1 plát:

  • 3 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 2 PL kakaa
  • 3 PL vody
  • 1,5 PL oleja
  • 5 g prášku do pečiva
  • štipka soli

Postup:

Múku, kakao a prášok do pečiva premiešajte a preosejte.

Vodu nalejte do pohára, na ňu olej.

Vajcia vyšľahajte s cukrom a štipkou soli do peny. Po lyžiciach pridávajte vodu s olejom a stále šľahajte. Nakoniec zľahka vmiešajte suché ingrediencie v 3 dávkach.

Cesto nalejte na plech  vystlaný papierom na pečenie. Pečte pri 180 °C asi 15 minút.

Rovnakým spôsobom upečte aj  druhý kakaový plát.

Orechový korpus.

Ingrediencie:

  • 6 bielkov
  • 200 g cukru
  • 150 g nahrubo nasekaných (prípadne opražených) vlašských orechov
  • 5 kopcovitých PL hladkej múky

Postup:

Bielky vyšľahajte s cukrom a štipkou soli do tuha. Jemne vmiešajte múku a nasekané orechy. Nalejte na plech  vystlaný  papierom na pečenie.

Pečte pri 180 °C približne 15 minút.

Krém.

Ingrediencie:

  • 6 žĺtkov
  • 200 g cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudingového prášku
  • 6 dl mlieka
  • 2 vanilkové cukry
  • 250 g margarínu (alebo masla)

Postup:

Žĺtky, cukor, pudingy a vanilkový cukor dobre premiešajte so studeným mliekom. Varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým zmes nezhustne. Po uvarení občas premiešajte, kým krém nevychladne.

Margarín vyšľahajte do peny a po lyžiciach zašľahajte do vychladnutého pudingu.

Tip: Do horúceho pudingu môžete pridať bielu čokoládu – zlepší chuť aj konzistenciu krému.

Zostavenie torty.

Spodný kakaový plát pokvapkajte rumom. Natrite polovicu krému. Priložte orechový korpus, jemne pritlačte. Naneste druhú polovicu krému. Na vrch položte druhý kakaový plát (aj ten môžete pokvapkať rumom). Jemne zaťažte.  Nechajte odstáť v chladničke 4-5 hodín.

Na záver môžete tortu potrieť čokoládovou polevou. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*