Rímske kura ,,Ikea“ podľa pani Šarloty – skvelý tip na nedeľný obed.

POTREBNÉ PRÍSADY

  • 4 kuracie stehná,
  • 1 malá cuketa,
  • 1 červená, žltá a zelená paprika / tzv. trikolóra alebo semafor /,
  • 4 paradajky,
  • čierne olivy,
  • korenie na pečené kura,
  • americké korenie,
  • pikantný alebo sladký kečup,
  • soľ,
  • olej,
  • kúsok /asi štvrťka kocky/ maggi mäsového bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu umyjeme, pokrájame na kocky alebo pásiky, asi tak 2×1 cm. Do zapekacej misy dáme trocha oleja, na to nasypeme všetku pokrájanú zeleninu plus olivy / asi pol sklíčka cca 100-150 gramov/, posypeme americkým korením /teda presnejšie korením na americké zemiaky /, posolíme, pridáme cca 3 lyžice kečupu /miešam ostrý aj sladký / , rozmrvený bujón a premiešame. Kto má rád pikantné,môže dať len ostrý.

Navrch uložíme kuracie stehná,ktoré sme okorenili korením na pečené kura, troška podlejeme vodou a prikryté necháme piecť v rúre asi tak 30-35 minút. Potom odkryjeme a necháme dopiecť ,kým stehná nechytia tú správnu zlatú farbu. Teplota rúry je taká,ako keď pečiete kurence, ja mám plynovú 8-stupňovú a pečiem tak na 5 stupni.
Ako prílohu podávame najlepšie hranolky,ale môžu byť aj klasické varené zemiaky, prípadne aj nič pre tie,ktoré radšej jedia bez príloh.

Ak sa vám recept páčil, budeme veľmi radi, ak ho budete zdieľať so svojimi priateľmi!

zdroj: mimibazar.sk

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*