Rolky z lístkového cesta s mletým mäsom a syrom.

Perfektný snack na každú príležitosť!🧀🥩🔥

Ingredencie:

✧1 plát lístkového cesta ( chladené alebo domáce)
✧300 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmes)
✧1 malá cibuľa (nasekaná nadrobno)
✧1 strúčik cesnaku (nasekaný alebo pretlačený)
✧100 g strúhaného syra (čedar, mozzarella alebo váš obľúbený)
✧1 vajce (na obaľovanie)

Korenie podľa chuti:

✧paprika Option( mletá sladká paprika)
✧2 polievkové lyžice korenia napr. oregano, bazalka, tymián…

Postup:

➔Na panvici rozohrejeme olivový olej a opražíme na ňom cibuľu a cesnak dozlatista.
➔Pridáme mleté ​​mäso, soľ, korenie a ak chcete, pridáme korenie. Dusíme, kým nie je mäso úplne upečené a tekutina sa neodparí. Odstráňte zo sporáka a nechajte vychladnúť.
➔Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske. Vychladnuté mäso rovnomerne rozložíme na cesto, pričom necháme 1-2 cm okraj. Mäso posypeme strúhaným syrom.
➔Cesto zvinieme z jednej dlhšej strany a vytvoríme pevný valec. Valec nakrájame na približne 2-3 cm hrubé rolky.
➔Rolky položte na plech vystlaný papierom na pečenie reznou stranou nahor. Rolky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Môžeme trochu posypať strúhaným syrom.
➔Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 15-20 minút, alebo kým nie je lístkové cesto zlaté a chrumkavé.
➔Rolky podávajte teplé alebo vlažné. Podávame s obľúbenými omáčkami. (kečup, majonéza s cesnakom alebo jogurtová omáčka.)

📌Tipy:

➔Do plnky môžete pridať špenát, šampiňóny alebo papriku, aby ste obmenili chuť.
➔Ak máte radi chrumkavejšiu chuť, použite namiesto strúhaného mäkkého syra parmezán.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*