Nie je pre mňa ťažké ráno vymiesiť cesto a upiecť teplé pečivo na raňajky: palacinky, šišky, fanky… Ale vždy mi vadilo, že pri pečení cesto nasaje toľko tuku, že mi to kazí gurmánsky pôžitok. Kým som nevyskúšala tento recept.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 1 pohár kyslej smotany
- 1 prášok do pečiva
- asi 20 lyžíc hladkej múky( alebo menej podľa potreby)
- 1 lyžička soli
Postup:
Vajcia vymiešame s kyslou smotanou, pridáme múku, prášok do pečiva a soľ. Dobre vymiesime na mäkké, hladké a vláčne cesto ( asi ako na pizzu, alebo na buchty).
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Rozkrájame na štvorce a vypražíme na rozpálenom oleji. Dobrú chuť!
Leave a Reply