Rýchle BABIČKINE ŠIŠKY z kyslej smotany! Nenasajú toľko oleja a sú veľmi chutné…

Nie je pre mňa ťažké  ráno vymiesiť cesto a upiecť teplé pečivo na raňajky: palacinky, šišky, fanky… Ale vždy mi vadilo, že pri pečení cesto nasaje toľko tuku, že mi to kazí gurmánsky pôžitok. Kým som nevyskúšala tento recept.

Ingrediencie:

  • 4  vajcia
  • 1 pohár kyslej smotany
  • 1 prášok do pečiva
  • asi 20 lyžíc hladkej múky( alebo menej podľa potreby)
  • 1 lyžička soli

Postup:

Vajcia vymiešame s kyslou smotanou, pridáme múku, prášok do pečiva  a soľ. Dobre vymiesime na mäkké, hladké a vláčne cesto ( asi ako na pizzu, alebo na buchty).

Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Rozkrájame na štvorce a vypražíme na rozpálenom oleji. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*