Rýchle čiernobiele kocky! Sú naozaj výborné…

Plát:

  • 6 vajec
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 200g   cukor
  • 125 ml oleja
  • 250 ml vaječný likér
  • 200g  hladkej múky
  • 50g  kakaa
  • 1 vrecko prášku do pečiva

Krém:

  • 3 dl  smotany na šľahanie
  • 2 vrecká stužovač šľahačky
  • 150 g bielej čokolády
  • 250 g mascarpone

Poleva:

  • 50 g bielej čokolády
  • 100 g tmavú čokolády
  • 4 lyžice olej

Postup:

Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme likér a olej a dobre vymiešame. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, opatrne primiešame do vaječnej zmesi. Pečieme vo vyhriatej  rúre na plechu na papieri na pečenie pri 170 °C asi 25 minút. Urobíme si test ihlou. Necháme vychladnúť.

3 dl smotany dáme mierne zahrievať, pridáme 150 g bielej čokolády a miešame, kým sa čokoláda rozpustí, nesmie vrieť. Zmes odložíme do chladničky na 2-3 hodiny, dobre vychladiť.

Ochladený krém vyšľaháme so stužovačom  šľahačky do peny.
Mascarpone by malo mať izbovú teplotu, vymiešame v samostatnej mise.

Čokoládovu zmes zmiešame s mascarpóne.

Vychladený plát rozkrojíme na polovicu, natrieme krémom, zarovnáme a zakryjeme druhým plátom. Koláč necháme stuhnúť v chladničke asi 2-3 hodiny.

Bielu čokoládu rozpustíme s 2 PL oleja, vymiešame do leskla.

Tmavú čokoládu rozpustíme s 2 PL oleja, vymiešame do leskla.

Hotový koláč polejeme tmavou čokoládovou polevou, necháme stuhnúť a ozdobíme bielou čokoládovou polevou. Nakrájame na úhľadné kocky. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*