
Svieži cheesecake s bohatou náplňou, ktorý sa vám vždy podarí…
INGREDIENCIE:
Cesto:
🔹 250 g hladkej múky
🔹 100 g cukru
🔹 1 balíček prášku do pečiva
🔹 1 balíček vanilkového cukru
🔹 80 g masla
🔹 1 vajce
Náplň:
🔹 500 ml mlieka
🔹 2 balíčky vanilkového pudingového prášku
🔹 200 g cukru
🔹 800 g kyslej smotany 30% ( crème fraîche alebo milerám)
🔹 ovocie podľa chuti
🔹 želatínová tortová poleva.
Postup:
Cesto:
Múku, cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor premiešame, pridáme maslo a vajce. Vypracujeme krehké cesto. Cesto zabalíme do fólie a odložíme na 45 minút do chladničky.
💡 Ak je cesto príliš suché a drobí sa, pridajte lyžicu kyslej smotany alebo trochu masla – nič tým nepokazíte.
Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vychladené cesto vyvaľkáme a vyložíme ním dno aj boky pripravenej formy na pečenie.
Náplň.
Vanilkový pudingový prášok zmiešame s 100 ml studeného mlieka. Vymiešame do hladka. Zvyšné mlieko a cukor privedieme do varu. pridáme rozmiešaný puding a uvaríme hustý krém. Do horúceho pudingu pridáme Crème fraîche alebo Mileram a vymiešame do hladka.
Krém ihneď vylejeme na pripravené cesto, zarovnáme. Na vrch uložíme ľubovoľné ovocie podľa chuti.
Pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 70 minút. Koláč necháme dobre vychladnúť, ideálne cez noc.
Želatínovú polevu si pripravíme podľa návodu na obale.
Pred podávaním polejeme želatinovou polevou a necháme stuhnúť! Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply