Šišky pripravené v rúre? Zvládnete ich raz dva!

Ukuchtite si pravdepodobne tie najlepšie domáce šišky pripravené v rúre aké ste kedy mali!

Potrebujeme:

  • 50 g múky
  • 30 g čerstvého droždia
  • 2,8 až 3 dl mlieka
  • 70 g cukru
  • 50 g masla
  • ½ lyžičky soli
  • 2 žĺtky
  • marmeláda
  • práškový cukor

Ako na to:

  1. Zmiešame si 100 ml teplého mlieka spoločne s droždím a cukrom. Necháme vykvasiť.
  2. Do misy si pridáme zvyšné ingrediencie a pridáme si do nej tiež vykvasení kvások.
  3. Pomocou miesenia si pripravíme cesto, ktoré necháme kysnúť po dobu 1 hodiny na teplom mieste.
  4. Potom opäť premiesime a necháme ešte kúsok podkysnúť.
  5. Pripravíme si pomúčenú dosku a cesto si rozvaľkáme na hrúbku približne 1,5-2 cm.
  6. Pomocou pohára si vykrojíme kolieska, ktoré postupne poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Do stredu každej šišky si urobíme malú dierku. Zakryjeme utierkou a necháme ešte raz podkysnúť cca 25 minút.
  8. Šišky pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C do zlatista.
  9. Následne už len vyberieme z rúry a do dierok v strede šišky navrstvíme marmeládu.
  10. Posypeme práškovým cukrom.

 

Dobrú chuť!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*