Skvelý jablkový koláč s pudingom a so šľahačkou: Nikdy ste nemali chutnejší!

Budete potrebovať:
Cesto:
  • 5 vajec
  • 150 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1/2 vrecúška prášku do pečiva
  • 3 polievkové lyžice vody

Na jablkovú náplň:
  • 1 kg olúpaných jabĺk
  • 2 vrecúška vanilkového cukru
Pudingová náplň:
  • 700 ml mlieka
  • 2 vrecúška krémového krému
  • 100 g práškového cukru
  • 40 g cukru
  • 200 g masla
  • 300 ml šľahačky

Postup:
  • Ošúpané jablká nastrúhajte a zmiešajte s vanilkovým cukrom.
  • Plech na pečenie vyložte fóliou a rozložte naň nastrúhané jablká.
  • Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny a potom pridajte vodu.
  • Múku zmiešajte s práškom do pečiva a vlejte do žĺtkov.
  • Nakoniec zľahka vmiešajte dobre vyšľahané bielky.
  • Rovnomerne nalejte cesto na jablká a upečte vo vyhriatej rúre.
  • Z mlieka a cukru uvarte krém.
  • Maslo zmiešajte s práškovým cukrom a pridajte vychladnutý krém.
  • Dobre premiešajte.
  • Upečený a vychladnutý koláč obráťte a odstráňte fóliu.
  • Na jablkovú náplň opatrne rozotrite krémovú náplň.
  • Na krém natrite šľahačku.
  • Koláč nechajte stuhnúť v chladničke.
DOBRÚ CHUŤ! ❤

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*