
Budete potrebovať:
Cesto:
- 5 vajec
- 150 g polohrubej múky
- 150 g práškového cukru
- 1/2 vrecúška prášku do pečiva
- 3 polievkové lyžice vody
Na jablkovú náplň:
- 1 kg olúpaných jabĺk
- 2 vrecúška vanilkového cukru
Pudingová náplň:
- 700 ml mlieka
- 2 vrecúška krémového krému
- 100 g práškového cukru
- 40 g cukru
- 200 g masla
- 300 ml šľahačky
Postup:
- Ošúpané jablká nastrúhajte a zmiešajte s vanilkovým cukrom.
- Plech na pečenie vyložte fóliou a rozložte naň nastrúhané jablká.
- Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny a potom pridajte vodu.
- Múku zmiešajte s práškom do pečiva a vlejte do žĺtkov.
- Nakoniec zľahka vmiešajte dobre vyšľahané bielky.
- Rovnomerne nalejte cesto na jablká a upečte vo vyhriatej rúre.
- Z mlieka a cukru uvarte krém.
- Maslo zmiešajte s práškovým cukrom a pridajte vychladnutý krém.
- Dobre premiešajte.
- Upečený a vychladnutý koláč obráťte a odstráňte fóliu.
- Na jablkovú náplň opatrne rozotrite krémovú náplň.
- Na krém natrite šľahačku.
- Koláč nechajte stuhnúť v chladničke.
DOBRÚ CHUŤ! ❤
Leave a Reply