Naučte sa pripraviť dokonalé bravčové mäso z rúry! Kráľovské jedlo!
Kombinácia sladkej a korenistej chuti je fantastická. Táto pochúťka je obľúbená medzi gurmánmi.
Ingrediencie:
- 800g bravčové stehno
- 1 lyžica kremžskej horčice
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- 1 dl medu
- 1 lyžička kari korenie
- olivový olej
- Soľ
- čierne korenie
Príprava:
Mäso nekrájajte, len ho dobre umyte, potrite soľou a korením a nechajte hodinu pôsobiť. Horčicu, kari a med zmiešame s 2 lyžicami olivového oleja a mäso dobre potrieme zo všetkých strán. Potom dáme do vymasteného pekáča, zakryjeme a pečieme pri 160°C. Dve lyžice olivového oleja a trochu kari zmiešame s 1 dl vody a z času na čas ňou potrieme mäso, aby bolo zvonka chrumkavé a vnútro mäkké. Pečieme, kým nie je hotové, keď je mäso mäkké, asi 10 minút pred dopečením, mäso odkryjeme, zvýšime teplotu na 180°C , aby sa nám urobila chrumkavá kôrka, podávame so zeleninou. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil , zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply