Šľahačková roláda – jednoduchý a rýchly recept, ktorý vás nesklame!

Jednoduchý a rýchly recept podľa pani Petronely.  Keď dostanete chuť na niečo sladké, toto je ideálne riešenie. Je to ideálne riešenie, aj keď sa Vám ozve nečakaná návšteva. Tento recept Vás určite nesklame.

Suroviny:

6 vajec,

10 dkg práškového cukru

1 vanilkový cukor,

3 lyžice kakaa,

1 lyžica polohrubej muky

250 ml šľahačky

Postup:

 Bielka vyšľahajte  na tuhý sneh, pridajte práškový a vanilkový cukor a dobre vyšľahajte do tuha.

Osobitne vyšľahajte žĺtka a zašľahajte ich do snehu, opäť dobre vyšľaháme do tuhej peny.

Polohrubú muku zmiešame s kakaom, a pridáme do žĺtkovej zmesi. / Ak chceme bezlepkovú verziu primiešame  len 4 lyžice kakaa bez múky/

Pečieme na plechu, papier na pečenie natrieme olejom z oboch strán.

Vylejeme zmes na plech , narovnajte a pečte pri teplote asi 180 stupňov asi 15 minút. Snažíme sa špáradlom zistiť, či je korpus upečený.

reklama

Korpus zvinieme na roládu a necháme dobre vychladnúť.

Hotovú roládu zabaľte do fólie a vložte do chladničky. Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi!

zdroj: mimibazar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*