Slávny čerešňový koláč, ktorý sa topí v ústach. Lahodný koláčik podľa babkinho receptu!

Toto je najchutnejší koláč, aký som kedy jedol. Krémový čerešňový koláč pripravený za 25  minút. Jednoduchý a rýchly recept.  Tento koláčik budete chcieť piecť každý deň!

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 150 g (2/3 šálky) zmäknutého masla
  • 3 vajcia
  • 130 g (1/2 šálky + 2 polievkové lyžice) cukru
  • Štipka soli
  • 280 g (1 + 3/4 šálky) polohrubej múky
  • 16 g (2 lyžičky) prášku do pečiva
  • 30 g + 60 g (2 polievkové lyžice + 4 polievkové lyžice) mlieka
  • 15 g (1 polievková lyžica) kakaa
  • 350 g (2 šálky) čerešní/višní z pohára
  • Plech na pečenie 30×20 cm
  • Pečieme v predhriatej rúre na 180 ℃  30 minút

Na krém:

  • 500 ml (2 šálky) mlieka
  • 1 balíček pudingu (37 g)
  • 8 g (1 ČL) vanilkového cukru
  • 60 g (4 lyžice) cukru
  • 3 lyžice mlieka
  • 150 g (2/3 šálky) zmäknutého masla
  • Nechajte 1 hodinu v chladničke

Pre čerešňovú vrstvu:

  • 350 g (2 šálky) čerešní/ višní z pohára
  • 500 ml (2 šálky) ovocnej šťavy z pohára
  • 9 g (3 lyžičky) želatíny
  • 60 g (4 polievkové lyžice) vody
  • Nechajte 4 hodiny v chladničke

Postup si môžete pozrieť v nasledujúcom videu:

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj s priateľmi a rodinou!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*