Slávny taliansky jahodový koláč za pár minút! Jednoduchý a chutný.

Krémový jahodový koláč, ktorý sa vám rozplýva v ústach. Chceli by ste si dať niečo chutné? Upečte si tento rýchly a lahodný jahodový koláč pre celú rodinu.

Jahodová torta chutí naozaj výborne – je jemná a osviežujúca!

Ingrediencie:

Korpus:

  • 3 vajcia
  • Štipka soli
  • 130 g cukru
  • 2 lyžice horúcej vody

Postup:

Vajcia vyšľahajte s cukrom a štipkou soli, pridajte horúcu vodu a šľahajte do peny.

  • 100 g strúhaného kokosu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 5 lyžíc kukuričného škrobu

Dobre premiešajte, kukuričný škrob by mal byť veľmi jemný. Najskôr pridajte len polovicu sypkej zmesi a opatrne vmiešajte. potom pridajte aj druhú polovicu sypkej zmesi.

Pečieme vo forme vystlanej papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 170°C si 12-15 minút.  Nechajte vychladnúť a potom korpus vyberte z formy.

Plnka:

  • Jahodový džem
  • Jahody (prekrojené na polovice)
  • 500 g mascarpone
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 60 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Postup:

Mascarpone a cukor zmiešame, pridáme vanilkový extrakt a smotanu na šľahanie. Šľahajte, kým nezískate krémovú konzistenciu.

Vychladený korpus natrieme jahodovým džemom, uložíme na polovice nakrájane jahody a na vrch navrstvíme krém. Zarovnáme.

Na dokončenie:

  • Biela čokoláda
  • Kokosové lupienky

Bielu čokoládu  nastrúhame na jemno. Zmiešame s kokosovými lupienkami. Posypeme vrch koláča.

Nechajte koláč chladiť približne 2 hodiny. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*