
Krémový jahodový koláč, ktorý sa vám rozplýva v ústach. Chceli by ste si dať niečo chutné? Upečte si tento rýchly a lahodný jahodový koláč pre celú rodinu.
Jahodová torta chutí naozaj výborne – je jemná a osviežujúca!
Ingrediencie:
Korpus:
- 3 vajcia
- Štipka soli
- 130 g cukru
- 2 lyžice horúcej vody
Postup:
Vajcia vyšľahajte s cukrom a štipkou soli, pridajte horúcu vodu a šľahajte do peny.
- 100 g strúhaného kokosu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 5 lyžíc kukuričného škrobu
Dobre premiešajte, kukuričný škrob by mal byť veľmi jemný. Najskôr pridajte len polovicu sypkej zmesi a opatrne vmiešajte. potom pridajte aj druhú polovicu sypkej zmesi.
Pečieme vo forme vystlanej papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 170°C si 12-15 minút. Nechajte vychladnúť a potom korpus vyberte z formy.
Plnka:
- Jahodový džem
- Jahody (prekrojené na polovice)
- 500 g mascarpone
- 300 ml smotany na šľahanie
- 60 g práškového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Postup:
Mascarpone a cukor zmiešame, pridáme vanilkový extrakt a smotanu na šľahanie. Šľahajte, kým nezískate krémovú konzistenciu.
Vychladený korpus natrieme jahodovým džemom, uložíme na polovice nakrájane jahody a na vrch navrstvíme krém. Zarovnáme.
Na dokončenie:
- Biela čokoláda
- Kokosové lupienky
Bielu čokoládu nastrúhame na jemno. Zmiešame s kokosovými lupienkami. Posypeme vrch koláča.
Nechajte koláč chladiť približne 2 hodiny. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply