Tento dezert si pamätám z detstva ako „Šmakuláda rezy“. Keď sme boli deti, robila nám ho stará vždy cez prázdniny a aj po toľkých rokoch nám stále chutí. Zamiluje si ho každý, kto ochutná. Najviac si na tejto maškrty vždy pochutnávajú vnúčikovia!
Potrebujeme:
260 g maslových sušienok
1 l mlieka
2 vajcia
2 pudingové práškové Zlatý klas
3 lyžice hl. múky
1 vanilkový cukor
7 lyžičky cukru (prípadne podľa chuti)
2 bal. smotany na šľahanie + stužovač
Postup:
Na plech uložíme vrstvu sušienok. V 700 ml mlieka rozmiešame vanilkový cukor a 5 lyžíc cukru, dáme na plameň a pomaly zahrievame, kým sa cukor úplne nerozpustí. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame 2 žĺtky, pudingové prášky a pridáme do hrnca. Za stáleho miešania na miernom plameni uvaríme hustý puding.
2 bielky vyšľaháme s 2 lyžicami cukru až do tuhého snehu a následne jemne primiešame do horúcej zmesi. Takto pripravený krém navrstvíme na sušienky. Keď krém vychladne, navrstvíme na vrch šľahačku (vyšľaháme smotanu so stužovačom) a prikryjeme sušienkami. Podávame vychladené.
Želáme vám dobrú chuť!
Zdroj: prirodajelek.cz
Leave a Reply