SNEHOVÁ POCHÚŤKA, ktorá sa topí sa v ústach! Úžasný koláč, ktorým očaríte každého…

Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 190 g bielkov (5 ks)
  • 280 g cukru
  • štipka soli
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 30 g škrobu

Na krém:

  • 300 g smotanového syra ( mascarpóne)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • práškový cukor podľa chuti

Na ozdobu:

  • 300 g jahôd

Postup:

Bielky vyšľahajte so štipkou soli na hustý plech.  Postupne pridávajte cukor a pokračujte v šľahaní, kým zmes nebude lesklá a pevná. Pridajte citrónovú šťavu a jemne vmiešajte škrob.

Hotové cesto rovnomerne rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečte v predhriatej rúre na 160 °C približne 25– 35  minút, kým povrch jemne nezhnedne. Dávame pozor aby sa nám korpus nepresušil. ( aby sa  neskôr nelámal) Nechajte vychladnúť. Odstraníme papier na pečenie.

Smotanový syr( mascarpone)  vyšľahajte so smotanou na šľahanie a cukrom do hladkého krému.

Vychladnutý korpus  otočte a na spodnú stranu korpusu natrite  pripravený krém  a posypte kúskami jahôd. Ak je korpus príliš krehký, chvíľku počkajte kým trochu zmäkne a potom ho jemne stočte a nechajte vychladiť a stuhnúť  v chladničke aspoň 2 hodiny.

Pred podávaním ozdobte roládu krémom a  zvyšnými jahodami.

Dobrú chuť a veselé Vianoce!

Tip: Tento dezert si pripravujeme vždy len pár hodín pred podávaním.

VIDEORECEPT:

A sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*