Suroviny:
- 200g hladkej múky
- 180g masla
- 2 žĺtka
- 50g práškového cukru
- na hrot noža prášok do pečiva
- 1 balíček vanilkový cukor
- štipka soli
- strúhaná citrónová kôra
Sneh:
- 2 bielka
- 200g práškového cukru
- kyslý džem podľa chuti
Postup:
Múku, maslo, žĺtka ,cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor, strúhanú citrónovú kôru a štipku soli rýchlo vymiešame a odložíme do chladničky na asi pol hodiny. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme kolieska s priemerom 5-6 cm. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Z bielok a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Sneh preložíme do vrecka a na kolieska nastriekame krúžky tak, aby v strede ostala jamka. Rúru predhrejeme na 180°C a pečieme asi 15-20 minút. Stred ešte horúcich krúžkov naplníme džemom. Necháme vychladnúť.
Leave a Reply