Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Koláč, ktorý kombinuje sviežu chuť jabĺk, sladkosť marhuľového džemu a kokosový nádych, všetko v lahodnom krehkom ceste.
Ingrediencie:
Krehké cesto:
- 200 g margarínu
- 100 g cukru
- 2 žĺtky
- 2 PL kyslej smotany
- Strúhaná kôra z 1 citróna
- 400 g hladkej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
Marhuľový premaz:
- 5–6 PL marhuľového džemu
Jablková náplň:
- 1000 g strúhaných jabĺk
- 70 g cukru
- Šťava z 1 citróna
- 1 ČL škorice
Kokosová náplň:
- 4 bielky
- 120 g cukru
- 3 balíčky vanilkového cukru
- 150 g kokosovej múčky
Postup:
Príprava cesta:
- V miske zmiešajte margarín, cukor, žĺtky, kyslú smotanu a citrónovú kôru.
- Pridajte múku a prášok do pečiva, ručne vypracujte hladké cesto.
- Cesto rozdeľte na dve časti: 2/3 dajte do chladničky a 1/3 do mrazničky na približne 30 minút, obe zabalené v potravinovej fólii.
- Vyvaľkajte časť cesta z chladničky na pomúčenej ploche a preneste na plech.
Premaz:
- Na cesto rovnomerne rozotrite marhuľový džem.
Jablková náplň:
- Ošúpte jablká, nastrúhajte ich a zmiešajte s cukrom a citrónovou šťavou.
- V hrnci poduste zmes približne 10 minút, potom pridajte škoricu. Nechajte mierne vychladnúť.
- Náplň rozotrite na pripravené cesto.
Kokosová náplň:
- Bielky vyšľahajte na tuhý sneh, postupne pridávajte cukor a vanilkový cukor, kým sa úplne nerozpustí.
- Opatrne vmiešajte kokosovú múčku.
- Kokosovú náplň rovnomerne rozotrite na jablká.
Dokončenie:
- Druhú časť cesta z mrazničky nastrúhajte na kokosovú vrstvu.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–40 minút.
- Po vychladnutí posypte práškovým cukrom.
Leave a Reply