Snehový jablkový koláč s kokosom.

Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.

Koláč, ktorý kombinuje sviežu chuť jabĺk, sladkosť marhuľového džemu a kokosový nádych, všetko v lahodnom krehkom ceste.

Ingrediencie:

Krehké cesto:

  • 200 g margarínu
  • 100 g cukru
  • 2 žĺtky
  • 2 PL kyslej smotany
  • Strúhaná kôra z 1 citróna
  • 400 g hladkej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva

Marhuľový premaz:

  • 5–6 PL marhuľového džemu

Jablková náplň:

  • 1000 g strúhaných jabĺk
  • 70 g cukru
  • Šťava z 1 citróna
  • 1 ČL škorice

Kokosová náplň:

  • 4 bielky
  • 120 g cukru
  • 3 balíčky vanilkového cukru
  • 150 g kokosovej múčky

Postup:

Príprava cesta:

  1. V miske zmiešajte margarín, cukor, žĺtky, kyslú smotanu a citrónovú kôru.
  2. Pridajte múku a prášok do pečiva, ručne vypracujte hladké cesto.
  3. Cesto rozdeľte na dve časti: 2/3 dajte do chladničky a 1/3 do mrazničky na približne 30 minút, obe zabalené v potravinovej fólii.
  4. Vyvaľkajte časť cesta z chladničky na pomúčenej ploche a preneste na plech.

Premaz:

  1. Na cesto rovnomerne rozotrite marhuľový džem.

Jablková náplň:

  1. Ošúpte jablká, nastrúhajte ich a zmiešajte s cukrom a citrónovou šťavou.
  2. V hrnci poduste zmes približne 10 minút, potom pridajte škoricu. Nechajte mierne vychladnúť.
  3. Náplň rozotrite na pripravené cesto.

Kokosová náplň:

  1. Bielky vyšľahajte na tuhý sneh, postupne pridávajte cukor a vanilkový cukor, kým sa úplne nerozpustí.
  2. Opatrne vmiešajte kokosovú múčku.
  3. Kokosovú náplň rovnomerne rozotrite na jablká.

Dokončenie:

  1. Druhú časť cesta z mrazničky nastrúhajte na kokosovú vrstvu.
  2. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–40 minút.
  3. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom.

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*