Ingrediencie:
CESTO
- 30 dg hrubej múky
- 5 dg práškového cukru
- 20 dg masla
- 2 lyžice smotany
- štipka soli
Krém:
- 300 g mletých vlašských orechov
- 300 g cukru
- 2 veľké lyžice rumu
- 1,5 dl horúceho mlieka
- 1 strúhaná kôra z jedného citróna
- 1 lyžica medu
- škorica podľa chuti
Ešte potrebujeme:
- práškový cukor na obaľovanie kociek
Postup:
Múku zmiešame s práškovým cukrom a soľou, pridáme maslo a 2 lyžice smotany, vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a na jednu hodinu ho odložíme do chladničky.
Cesto rozdelíme na dve polovice, rozvaľkáme a jeden plát položíme na spodok vymastenej formy, popicháme vidličkou a 5-7 minút pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C.
Mleté orechy zmiešame s cukrom, pridáme nastrúhanú kôru z citróna, škoricu, rum a med, premiešame, nakoniec pridáme horúce mlieko. Dobre premiešame.
Orechovú náplň rovnomerne rozložíme na predpečený základ, zarovnáme a na vrch položíme druhý rozvaľkaný plát cesta, popicháme vidličkou. Pečieme ešte 15-20 minút pri 180°C. Urobíme si test ihlou.
Ešte horúci koláč pokrájame na kocky 2*2 cm a obalíme v práškovom cukre. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply