Šťava, ktorá zabraňuje vzniku rakoviny, pomáha pri gastritíde, cukrovke, problémoch s pečeňou a srdcových ochoreniach.

Niekedy sú najjednoduchšie riešenia najlepšie.

Tento recept sa ľahko vyrába a nestojí takmer nič a naozaj pomáha! Môže ho vyskúšať ako doplnok pri klasickej liečbe.

Väčšina vecí, ktoré sú zdravé, nie vždy chutí dobre.

Zemiaková šťava nie je chutná, ale je veľmi užitočná a je dokonca zahrnutá do Brayovej lekárskej stravy.

Britskí vedci označili zemiaky za potravinu, ktorá je najbohatšia na vitamíny! A nielen to.  Rozsiahle štúdie viedli k takýmto zaujímavým záverom:

Zemiaky sú oveľa užitočnejšie ako kapusta, banány alebo orechy.

Pravidelná konzumácia zemiakov (najmä vo varenej forme) normalizuje mnoho funkcií organizmu.

Najužitočnejšie sú zemiaky v šupke. Obsahujú 5-krát viac vlákniny ako banán, obrovské množstvo vitamínu C a tiež dôležitý prvok selén, ktorého je v zemiakoch viac ako v orechoch a napríklad v tekvicových či ľanových semienkach.

Všeobecne možno zemiaky charakterizovať ako komplex vitamínov a stopových prvkov v kombinácii pre človeka najvyváženejší.

Aké sú účinky zemiakovej šťavy?

  • Alkalizuje telo

Zemiaková šťava vám môže pomôcť vytvoriť rovnováhu kyselín v tele, čo je pre nás obzvlášť dôležité, pretože väčšina diét v dnešnej dobe spôsobuje veľa kyselín.  Vďaka tomu zabraňuje chorobám, ako sú kardiovaskulárne choroby, a dokonca pomáha predchádzať rakovine.

  • Pomáha proti dne

Znižuje hladinu kyseliny močovej, a preto pomáha proti dne.

  • Má protizápalový účinok

Zemiaková šťava vám môže pomôcť proti artritíde a iným formám zápalu, najmä v kĺboch a chrbte. To tiež stimuluje krvný obeh v celom tele.

  • Čistí pečeň

Môže sa tiež použiť na detoxikáciu, ale môže tiež uľahčiť fungovanie pečene a žlčníka, ak sa vyskytnú problémy. V tomto prípade vypite šálku tejto šťavy ráno na prázdny žalúdok. Zemiaková šťava sa používala v Japonsku a na ďalších miestach na svete na liečbu hepatitídy a táto liečba mala dobré výsledky.

  • Pomáha pri liečbe gastritídy a peptického vredového ochorenia

Odporúča sa konzumovať lyžicu zemiakovej šťavy zriedenej v priemernom množstve vody hodinu pred raňajkami, obedom alebo večerou.

  • Blahodárne účinky na kožu

Zemiaková šťava je vynikajúca na ekzémy a akné a pomáha upokojiť kožu.

  •  Zemiaková šťava znižuje hladinu cholesterolu – všeobecne zlepšuje váš zdravotný stav
  • Zemiaková šťava je dobrá pre liečbu pankreatitídy a pri ochorení obličiek. Je tiež vhodná pre ľudí, ktorí majú cukrovku a vysoký krvný tlak.
  • Proti rakovine ako podporný prostriedok

Zemiaková šťava je tiež vhodná ako podporný prostriedok na liečbu nádorov a rakoviny – červené a fialové zemiaky obsahujú veľké množstvo antokyanov a tie zastavujú rast rakovinových buniek. Žlté a oranžové zemiaky obsahujú veľké množstvo zeaxantínu (významný antioxidant) a ten je dôležitý pre zrak.

 

Príprava:

Opláchnite a ošúpte niekoľko zemiakov. Nastrúhajte zemiaky a vytlačte z nich šťavu (môžete použiť aj odšťavovač).

Vypite túto čerstvo vylisovanú šťavu.

TIP: Ak sa vám nevyhovuje chuť, zmiešajte ju s citrónom, mrkvou, jablkom alebo medom! Vždy používajte čerstvo lisovanú šťavu!

Ak bol článok užitočný, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*