Postup:
- Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridáme balíček vanilkového cukru a kr. cukor. Keď dostaneme tuhú lesklú penu, pridáme vidličkou rozmiešané žĺtky a nakoniec len zľahka primiešame mleté vlašské oriešky.
- Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme tenkú vrstvu cesta. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 12-15 minút pri teplote 180 stupňov.
- Ihneď po upečení vyberieme z plechu, stiahneme papier na pečenie (ak sa vám nedarí stiahnuť papier hneď, prikryte cesto navlhčenou utierkou a chvíľu počkajte. Potom papier pôjde dole hneď).
- Kyslú smotanu ochutíme cukrom podľa chuti (pre zdravší variant môžete použiť aj med alebo iné sladidlo) a natrieme na cesto. Zrolujeme a odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
1 2
Leave a Reply