Šťavnatá, rýchla a jednoduchá. Neodolateľná oriešková roláda bez múky, ktorú si musíte už pri pohľade zamilovať!

Postup:

  1. Bielka vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridáme balíček vanilkového cukru a kr. cukor. Keď dostaneme tuhú lesklú penu, pridáme vidličkou rozmiešané žĺtky a nakoniec len zľahka primiešame mleté vlašské oriešky.
  2. Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme tenkú vrstvu cesta. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 12-15 minút pri teplote 180 stupňov.
  3. Ihneď po upečení vyberieme z plechu, stiahneme papier na pečenie (ak sa vám nedarí stiahnuť papier hneď, prikryte cesto navlhčenou utierkou a chvíľu počkajte. Potom papier pôjde dole hneď).
  4. Kyslú smotanu ochutíme cukrom podľa chuti (pre zdravší variant môžete použiť aj med alebo iné sladidlo) a natrieme na cesto. Zrolujeme a odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*