Šťavnaté bravčové mäso s aromatickými prísadami a kapustou: Lahodná kombinácia chutí!

Dnes vám navrhujem recept na lahodné bravčové karé v netradičnom prevedení. Aromatické mäso, pečené s aromatickými prísadami – vynikajúca voľba, keď chcete vyskúšať niečo nové. Vybrať si môžete verziu s kyslou kapustou alebo nakladanou uhorkou.

Zoznam ingrediencií:

  • 1 kilogram vykosteného bravčového karé,
  • jedna cibuľa,
  • dva strúčiky cesnaku,
  • 200 g neúdenej slaniny,
  • 400 g nakladaných uhoriek alebo kyslej kapusty,
  • korenie podľa chuti:
  • štipka soli,
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie,
  • majorán.

Recept krok za krokom:

Ostrým nožom narežeme  bravčové kare tak, aby v štruktúre mäsa zostali medzery (neprerežeme ho však úplne).

Takto pripravené mäso osolíme, posypeme čerstvo mletým čiernym korením a okoreníme podľa chuti majoránom. Ochutené mäso potrieme pretlačeným  cesnakom.

Ošúpanú cibuľu nakrájame na polovičné kolieska. Nakrájanú slaninu a cibuľu vložte do rezov mäsa.

Kyslú kapustu rozmiestnite v miske okolo mäsa (uhorky môžete vložiť do rezov).

Rúru predhrejte na 180°C, vložte zapekaciu misu a pečieme  asi  40 minút. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*