Šťavnaté bravčové rolky! Ak už máte dosť vyprážaných jedál, skúste tento recept…

Bravčové mäso sa dá pripraviť niekoľkými spôsobmi. Dnes by sme Vám chceli predstaviť,  plnené mäsové rolky, ak ste unavení z vyprážaného mäsa, mali by ste to skúsiť. Ak chcete urobiť šťavnaté mäso so špeciálnou chuťou, potom naň môžete položiť pomaranč alebo slivky a tak dusiť. Tento recept je veľmi jednoduchý a hotový ho mate behom chvíle.

Prísady:

  • 500 g bravčového mäsa (stehno, bravčové kotlety),
  • 2 až 3 sladké uhorky,
  • 100 až 130 g syra,
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy,
  • soľ
  • mleté čierne korenie podľa chuti.

Príprava:

Mäso umyjeme, potom ho nakrájame na tenké plátky a vyklepeme.

Osolíme, okoreníme, pokropíme citrónovou šťavou a vložte do misy a nechajte stáť 30 minút. Nakrájajte sladké uhorky pozdĺžne na 4 časti, nakrájajte syr na prúžky. Osolíme a okoreníme plátky mäsa, potom na každé mäso položte plátok uhorky a plátok syra a uvinieme ho.

Ak je to potrebné, zviažeme rolky špáradlom alebo niťou a  opečieme zo všetkých strán v horúcom oleji.

Rúru predhrejeme na 180 stupňov, vložte mäsové rolky do tepelne odolnej misky a pečte v rúre 12 minút.

Mäsové rolky naplnené uhorkami a syrom môžu byť pripravené na každú príležitosť, môžu byť konzumované horúce alebo studené. Podávame a varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*