
Mäkké, bohaté a ideálne pre skutočných milovníkov čokolády! 🍫🤎
Šťavnaté čokoládové brownies.
Ingrediencie:
- 200 g horkej čokolády (70 % kakaa)
- 150 g masla
- 200 g cukru
- 3 vajcia
- 90 g hladkej múky
- 30 g kakaového prášku
- štipka soli
- voliteľne: čokoládové lupienky, vlašské alebo lieskové orechy
Postup:
Čokoládu a maslo roztopte nad vodným kúpeľom. Miešajte, kým nevznikne hladká zmes. Nechajte mierne vychladnúť.
V samostatnej miske vyšľahajte cukor s vajcami do svetlej a nadýchanej peny (približne 2–3 minúty).
Pomaly primiešajte roztopenú čokoládovú zmes do vaječnej peny. Preosejte múku, kakao a štipku soli a zľahka vmiešajte do cesta. Voliteľne pridajte nasekané orechy alebo čokoládové lupienky.
Cesto nalejte do formy vystlanej papierom na pečenie (cca 20 × 20 cm).
Pečte v predhriatej rúre na 175 °C približne 25–30 minút. Povrch by mal byť pevný, stred jemne mäkký.
Chladenie a podávanie.
Po upečení nechajte brownies úplne vychladnúť. Nakrájajte na štvorce a podávajte.
Tipy:
- Pre mäkkú, fondánovú textúru pečte 25 minút.
- Pre klasickú, pevnejšiu konzistenciu pečte 30 minút.
- Brownies skladujte v uzatvorenej nádobe pri izbovej teplote, vydržia šťavnaté až 5 dní.
Dobrú chuť!
Leave a Reply