Šťavnatý čerešňový koláč.

Koláč na každú príležitosť. Vaša rodina ho bude milovať!

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého budete postupovať!

Čerešňový koláč s mascarpone krémom a čokoládou.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 100 g masla
  • 2 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 150 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžičky kakaa
  • 1 lyžica mlieka
  • vykôstkované čerešne (podľa chuti)

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 50 g kyslej smotany
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru

Poleva:

  • 100 g čokolády
  • 50 ml smotany na šľahanie

Na ozdobu:

  • koktejlové čerešne

Postup:

V miske vyšľahajte zmäknuté maslo s cukrom do peny. Pridajte vajcia a vanilkový extrakt, premiešajte.

V druhej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a štipku soli. Suché ingrediencie postupne prisypávajte k mokrým a miešajte, kým vznikne hladké cesto. Cesto rozdeľte na dve časti. Do jednej pridajte kakao a mlieko, premiešajte.

Do formy s rozmermi približne 28 × 18 cm na spodok navrstvite svetlé a  na vrch kakaové cesto. Navrch rozložte  vykôstkované čerešne.

Pečte v rúre predhriatej na 180 °C (horný a dolný ohrev) približne 20 minút. Nechajte úplne vychladnúť.

Medzitým pripravte krém:

Mascarpone vymiešajte s kyslou smotanou, pridajte smotanu  na šľahanie a práškový cukor vyšľahajte do hladkého krému. Odložte do chladničky.

Na polevu roztopte čokoládu spolu so smotanou, vymiešajte do leskla  a nechajte mierne vychladnúť.

Vychladnutý koláč natrite krémom, polejte čokoládovou polevou a ozdobte podľa vlastnej fantázie  koktejlovými čerešňami  a krémom.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*