
Jednoduchý, ale dokonalý recept. Jednoduchosť a intenzívna chuť urobí z každého sústa skutočný pôžitok
Ingrediencie:
Korpus:
👉3 vajcia
👉Štipka soli
👉1 balenie vanilkového cukru
👉1 šálka kryštálového cukru
👉1/2 šálky oleja
👉1/2 šálky mlieka
👉1 lyžica instantnej kávy
👉2 lyžice kakaového prášku
👉2,5 šálky polohrubej múky
👉1 balíček prášku do pečiva
Čokoládová poleva:
👉1/2 šálky cukru
👉1 lyžica horkého kakaového prášku
👉1 šálka mlieka
👉100 g tmavej čokolády
👉2 lyžice masla
Postup:
Korpus.
Do misy na šľahanie dáme vajcia, štipku soli, vanilkový cukor a kryštálový cukor. Šľaháme, kým zmes nebude nadýchaná a penistá. Pridáme olej a mlieko, premiešame.
V inej miske zmiešame instantnú kávu, preosiaty kakaový prášok, múku a prášok do pečiva.
Suché suroviny postupne pridávame do vaječnej zmesi a miešame, kým nevznikne hladké cesto.
Cesto vlejeme do vymastenej tortovej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 175 °C približne 30–35 minút.
Príprava čokoládovej polevy.
V menšom hrnci zmiešame cukor, kakaový prášok a mlieko. Zohrejme na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí.
Pridáme maslo a nalámanú horkú čokoládu, miešame, kým sa všetko neroztopí a nevznikne hladká poleva. Polevu necháme mierne vychladnúť.
Ukončenie a dekorácia.
Upečený korpus vyberieme z rúry a ešte teplý ho polejeme pripravenou čokoládovou polevou.
Necháme polevu vsiaknuť do koláča a necháme úplne vychladnúť.
Podľa chuti môžete koláč ozdobiť strúhanou čokoládou, nasekanými orechmi, šľahačkou alebo čerstvým ovocím.
Záver
Táto čokoládová torta, ktorá sa rozplýva na jazyku, je ideálna pre všetkých milovníkov sladkostí a čokolády.
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply