Strúhaný tvarohový koláč.

Strúhaný tvarohový koláč.

Krehký a chutný retro koláč, ktorý nikdy nesklame.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 vaječný žĺtok
  • 250 g margarínu
  • 3 PL kakaa
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • ½ balíčka prášku do pečiva

Na plnku:

  • 750 g tvarohu
  • 3 vaječné žĺtky
  • 250 g práškového cukru
  • 4 bielky (vyšľahané na tuhý sneh)

Postup:

Cesto:

Všetky suroviny na cesto dobre premiešajte a vytvorte kompaktnú hmotu. Cesto rozdeľte na dve polovice, zabaľte do fólie a vložte aspoň na 1 hodinu do chladničky (alebo  na 10-15 minút  do mrazničky), aby stuhlo.

Plnka:

Medzitým si pripravte plnku – tvaroh vymiešajte s cukrom a žĺtkami, potom zľahka vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov.

Skladanie:

Na vymastený a múkou vysypaný plech nastrúhajte jednu polovicu stuhnutého cesta. Na ňu rovnomerne natrite tvarohovú plnku a na vrch nastrúhajte druhú polovicu cesta.

Pečenie:

Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 35–40 minút, alebo kým nebude povrch zlatistý. Nechajte vychladnúť. Upečený koláč môžete posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*