
Strúhaný tvarohový koláč.
Krehký a chutný retro koláč, ktorý nikdy nesklame.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 400 g hladkej múky
- 150 g kryštálového cukru
- 1 vaječný žĺtok
- 250 g margarínu
- 3 PL kakaa
- 1 balíček vanilkového cukru
- ½ balíčka prášku do pečiva
Na plnku:
- 750 g tvarohu
- 3 vaječné žĺtky
- 250 g práškového cukru
- 4 bielky (vyšľahané na tuhý sneh)
Postup:
Cesto:
Všetky suroviny na cesto dobre premiešajte a vytvorte kompaktnú hmotu. Cesto rozdeľte na dve polovice, zabaľte do fólie a vložte aspoň na 1 hodinu do chladničky (alebo na 10-15 minút do mrazničky), aby stuhlo.
Plnka:
Medzitým si pripravte plnku – tvaroh vymiešajte s cukrom a žĺtkami, potom zľahka vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov.
Skladanie:
Na vymastený a múkou vysypaný plech nastrúhajte jednu polovicu stuhnutého cesta. Na ňu rovnomerne natrite tvarohovú plnku a na vrch nastrúhajte druhú polovicu cesta.
Pečenie:
Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 35–40 minút, alebo kým nebude povrch zlatistý. Nechajte vychladnúť. Upečený koláč môžete posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Leave a Reply