O tomto využití mandarínkových šupiek takmer nikto nevie! Už ich viac vyhadzovať nebudete…
Mandarínková marmeláda vás očarí svojou chuťou! Určite vyskúšajte!
Ingrediencie:
- 1,5 kg mandarínky
- 700 g cukru
- 1 pohár mandarínkovej alebo pomarančovej šťavy (225 ml)
- šťava z 1 citróna
- 1 lyžica masla
- 1 celú tyčinku škorice
- 1 lyžica sódy bikarbóny
Postup:
Mandarínky s hrubšou šupkou dobre umyte a ošúpte. Šupky z mandarínok zalejte dostatočným množstvom vody, pridajte lyžicu sódy bikarbóny, premiešajte, zakryte a nechajte odstáť 30 minút.
Z olúpaných mandarínok odstránime všetky biele žilky.
Po 30 minútach šupky dobre prepláchneme v čistej vode. Preložíme ich do hrnca a zalejeme vodou, privedieme do varu a varíme asi 5 minút na miernom ohni. Vodu zlejeme a do hrnca dáme čistú vodu, privedieme do varu, pridáme mandarínkové šupky a varíme ďalších 5 minút, aby sa šupky zbavili horkosti. Scedíme.
Šupky vložíme do hrnca a zalejeme pomarančovou šťavou, pridáme polovicu cukru a očistené mandarínky a na vrch posypeme zvyšný cukor, opatrne premiešame. Zakryjeme privedieme do varu a na miernom ohni varíme 5 minút, potom odkryjeme a na miernom ohni varíme ešte 25 minút. Počas varenia odstraňujeme penu z povrchu. Uvarené mandarínky rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
Za občasného miešania varíme na miernom ohni ešte asi 20 minút,( alebo aj dlhšie, kým dostaneme požadovanú hustotu) Pridáme škoricu a lyžičku masla, premiešame a necháme ešte 5 minút povrieť.
Nakoniec pridáme šťavu z jedného citróna povaríme ešte 5 minút. Hotovú mandarínkovú marmeládu nalejeme do čistých pohárov a dobre uzatvoríme, prikryjeme teplou dekou a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply