Ahoj! Dnes vám prinášam vynikajúci recept na švajčiarsky maslový krém alebo švajčiarske maslové pusinky.
Je to veľmi univerzálny krém, do ktorého môžete pridať najrôznejšie príchute, čokoládu alebo kúsky ovocia.
Týmto švajčiarskym maslovým krémom môžete plniť, lemovať, zdobiť torty a koláčiky, má pevnú konzistenciu, ktorú môžete používať a zdobiť pomocou trysiek.
Potrebujete:
300 g vaječného bielka (bielok zo 7 alebo 8 vajec)
600 g cukru
1 lyžička vanilkového extraktu
900 g nesoleného masla
Prvým krokom na výrobu tejto švajčiarskej pusinky je vodný kúpeľ, najprv dáme cukor s bielkami do misky.
Potom misku vložíme do vodného kúpeľa. Takto môžeme bez problémov pripraviť švajčiarske pusinky za stáleho miešania, kým sa cukor úplne nerozpustí. Ak máte teplomer, ideálna teplota je medzi 55 a 60 stupňami, bez teplomera, kým po dotyku končekmi prstov neuvidíte, že zmes je teplá a všetok cukor sa rozpustil.
Postup vo videu:
Zdieľajte aj so svojími známymi ;).
Leave a Reply