Svieži a rýchly TVAROHOVÝ koláč zo 4 vajec a 250 gramov tvarohu – ideálny na leto!

Rýchle a zároveň hriešne dobré koláče. To je kombinácia, ktorá poteší nejednu gazdinku a samozrejme aj celú jej rodinu. Takýto skvelý recept, na jemný, rýchly a lahodný tvarohový koláč vám prinášame aj my. 

Čo budete potrebovať?

Cesto:

120 g hladká múka

4 vajcia

120 g kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

1 prášok do pečiva

kúsok soli

kakao na posypanie koláču

Krém:

250 g tvarohu

120 g kryštálového cukru

250 ml sladkej smotany na šlahanie

1 vanilkový cukor

Postup prípravy:

1.) Ako prvé si vyšľahajte vajíčka s cukrom.

2.) Sypké suroviny, teda múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a kúsok soli premiešajte a pridajte k vyšľahaným vajíčkam s cukrom.

3.) Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a pokvapkáme olejom.

4.) Pripravené cesto vylejeme na plech a pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňov.

5.) Na prípravu krému si najprv zmiešame tvaroh s cukrom.

6.) Smotanu vyšľaháme na šľahačku a pridáme k tvarohu s cukrom.

7.) Krém dobre ale zľahka premiešame.

8.) Upečený korpus rozkrojíme na polovice a na jeden plát natrieme krém.

9.) Druhým plátom prikryjeme a zvyšok krému nanesieme na vrch koláča.

10.) Môžeme odstrániť kraje koláča a na záver posypeme kakaom.

Tu si môžete pozrieť, ako sa pripravuje:

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*