Táto cícerová polievka je silný spaľovač tukov! Tuk na bruchu sa jednoducho topí!

Výborná cícerová zeleninová polievka (vhodná aj pri chudnutí)

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Táto cícerová zeleninová polievka je ideálna ako ľahká večera, podporuje chudnutie a pomáha vám zredukovať brušný tuk.

Ingrediencie:

  • 250 g cíceru (suchého – cca 1½ šálky, prípadne konzervovaného)
  • 1 cibuľa (cca 100 g)
  • 1 mrkva (cca 100 g)
  • 1 stonka zeleru
  • 1 červená paprika (cca 100 g)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica talianskeho korenia (zmes sušených byliniek)
  • 240 g nakrájaných paradajok (čerstvých alebo konzervovaných)
  • 500 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru (cca 2 šálky)
  • 1 kúsok kôry z parmezánu (voliteľné)
  • 60 g baby špenátu
  • 150 g zeleného hrášku
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Strúhaný parmezán na podávanie (voliteľné)

Postup:

Ak používate suchý cícer, deň vopred ho namočte do studenej vody. Pred varením sceďte a uvarte domäkka (cca 60–90 minút). Ak použijete sterilizovaný, tento krok vynechajte.

V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a papriku. Restujte, kým zelenina nezmäkne (cca 5–7 minút).

Pridajte nasekaný cesnak a talianske bylinky, restujte ešte 1–2 minúty.

Pridajte uvarený (alebo konzervovaný) cícer, paradajky, vývar a parmezán( podľa chuti). Premiešajte.

Priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte pod pokrievkou na miernom ohni 20 minút.

Odstráňte kôru z parmezánu. Pridajte špenát a zelený hrášok, dochuťte soľou a korením. Podľa potreby pridajte trochu vody na úpravu konzistencie. Prikryte a varte ešte 5 minút.

Podávajte horúce, posypané strúhaným parmezánom (voliteľné).

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*