Táto polievka je silný spaľovač tukov! Čistí telo a pomáha schudnúť!

Zeleninová polievka so cuketou a hubami (spaľovač tukov).

Táto zeleninová polievka je chutná, výživná a ľahká na prípravu. Vhodná na každý deň – podporuje trávenie a je ideálnou voľbou pri chudnutí.

Ingrediencie:

Na polievku:

  • 2 červené cibule
  • 3 zemiaky
  • 3 stonky zeleru
  • 1 mrkva
  • 2 papriky (červené alebo žlté)
  • 1 cuketa
  • 150–200 g húb (šampiňóny alebo hliva)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • soľ, čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 ČL sušeného cesnaku
  • 1/2 ČL sušeného tymianu
  • čerstvý petržlen na posypanie

Na krutóny:

  • 2 plátky chleba (napr. toastový alebo celozrnný)
  • 1 PL olivového oleja
  • štipka soli
  • štipka sušeného cesnaku
  • štipka mletej červenej papriky
  • voliteľne: 2 plátky syra Cheddar

Postup:

Príprava zeleniny:

Cibuľu, mrkvu, zeler a papriku nakrájajte na menšie kúsky. V hrnci rozohrejte trochu olivového oleja a zeleninu krátko orestujte na strednom ohni (cca 5 minút). Pridajte nakrájané zemiaky, cuketu a huby. Dobre premiešajte.

Dochutenie a varenie:

Pridajte soľ, čierne korenie, sušený cesnak a tymian. Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu. Varte pod pokrievkou na miernom ohni 10–15 minút, kým zelenina nezmäkne.

Krutóny:

Chlieb nakrájajte na kocky, premiešajte s olivovým olejom, korením a cesnakom. Rozložte na plech a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 10 minút, kým nebudú chrumkavé. Voliteľne môžete na krutóny pridať syr a krátko zapiecť, kým sa neroztopí.

Servírovanie:

Polievku podávajte horúcu, posypanú nasekaným petržlenom a s domácimi krutónmi.

Tip:

Polievku môžete skladovať v chladničke 2–3 dni. Je vhodná aj na mrazenie.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*