Táto rastlina zabraňuje vzniku 14 druhom rakoviny a 13 rôznych infekcií: Prečo nám ju lekári neodporúčajú?

Niet pochýb o tom, že cesnak patrí medzi najzdravšie druhy zeleniny na planéte. Pre svoje silné antivirotické a antibakteriálne vlastnosti je táto rastlina súčasťou medicíny už mnoho storočí.

Okrem toho cesnak je jedna z potravín, ktorá slúži ako prevencia vzniku rakoviny. Túto zeleninu chválil aj grécky lekár Hippokrates.

Jedenie asi 5 nasekaných strúčikov cesnaku denne môže účinne liečiť plesňové infekcie. Bude pre vás užitočné vedieť, že najemno nasekaný cesnak je najužitočnejší , pretože umožňuje, aby účinkoval enzým nazývaný alináza. Tento enzým má silné antifungálne vlastnosti.

Existuje viac ako 4200 štúdií, ktoré potvrdili široké spektrum liečivých vlastností cesnaku. Všetky štúdie ukázali, že cesnak môže pomôcť pri viac ako 150 zdravotných problémoch, vrátane:

  • upchaté cievy,
  • otrava ortuťou,
  • rakovina,
  • cukrovka
  • znižuje krvný tlak
  • zlepšuje hladiny cholesterolu
  • urýchľuje liečbu nádchy a chrípky

  • obsahuje antioxidanty, ktoré zabraňujú Alzheimerovej chorobe
  •  jedenie cesnaku môže pomôcť zbaviť sa ťažkých kovov z tela (vďaka vysokému obsahu síry)
  • Cesnak stimuluje biele krvinky, čím zlepšuje imunitu
  • Cesnak pomáha liečiť vredy spôsobené baktériou Helicobacter pylori
  • Cesnak pomáha pri liečbe alergií
  • Účinné látky cesnaku zmierňujú a liečia poruchy trávenia ako nadúvanie, črevné problémy, črevné kŕče i zápchu. Ničí tiež škodlivé črevné baktérie, parazity i huby.

Existuje niekoľko spôsobov, ako môžete cesnak konzumovať – môžete ho jesť surový alebo si ho pridať do jedla, alebo si ho rozmiešať s medom. Majte na pamäti, že surový cesnak je lepší cesnakové doplnky tie nemajú také protirakovinové ani protiplesňové vlastnosti.

Ak bol tento článok užitočný, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*