Táto torta sa stala u nás doma ABSOLÚTNYM HITOM na narodeniny! Každý si pýta recept…

Ingrediencie:

  • 1 l mlieka
  • 3 vanilkové pudingové prášky
  • 250 g cukru
  • 250 g margarínu
  • 3 balíčky vanilkový cukor
  • 1 tabuľka čokoláda na varenie
  • 200 g mletých lieskových orechov
  • 200 g  strúhaný kokos
  • 200 g mletých maslových keksov
  • 500 g  maslové keksy
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 100 g tmavej čokolády

Postup:

Vanilkový pudingový prášok rozmiešame v troche studeného mlieka, zvyšok mlieka privedieme do varu, pridáme rozmiešané pudingové prášky a uvaríme hustý puding. Necháme dobre vychladnúť.

Margarín vymiešame s vanilkovým cukrom do peny a spojíme s vychladnutým pudingom. Dobre vymiešame.

Krém rozdelíme na tri rovnaké časti, do jednej primiešame rozpustenú čokoládu a  mleté lieskové orechy, do druhej mleté maslové sušienky  a do tretej primiešame strúhaný kokos.

Na spodok formy uložíme rad Petit sušienok a rovnomerne rozotrieme čokoládovo orieškový krém, zarovnáme, uložíme druhý rad sušienok a rozotrieme krém s mletými maslovými sušienkami, rozotrieme a zarovnáme, uložíme tretí rad Petit sušienok s rozotrieme krém s kokosom, zarovnáme, uložíme posledný rad Petit sušienok.

Vrch aj boky koláča rovnomerne natrieme tuhou vyšľahanou šľahačkou. Ozdobíme  rozpustenou čokoládou a šľahačkou podľa vlastnej fantázie. Tortu odložíme na 4-5 hodín do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*