Tento recept ma naučila stará mama: JEMNÉ BUCHTY pečené na plechu – chutia úžasne!

Tieto úžasné pečené buchty musíte vyskúšať! Recept starej mamy…

Ingrediencie:

  • 570 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica droždia
  • 120 ml teplého mlieka
  • 1 veľké vajce (do cesta)
  • 140 ml teplej vody
  • 20 ml rastlinného oleja (+ na potretie a vymastenie)
  • Čučoriedkový džem alebo iný podľa chuti

Postup:

  1. Zmiešajte múku, soľ, cukor a droždie v miske.
  2. Pridajte teplé mlieko, jedno vajce, teplú vodu a rastlinný olej. Vypracujte hladké cesto.
  3. Naolejujte misku rastlinným olejom, vložte do nej cesto, prikryte  a nechajte  kysnúť na teplom mieste 1 hodinu.
  4. Po vykysnutí rozdeľte cesto na 12 rovnakých častí a každú časť zrolujte do gule.
  5. Uložte  gule na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne ich pritlačte rukou.
  6. Natrite   guľky olejom a vytvorte  v každej malú priehlbinu.
  7. Do každej priehlbiny pridajte  džem podľa chuti.
  8. Nechajte  cesto ešte 30 minút odstáť.
  9. Pred pečením potrite  povrch koláčikov  rozšľahaným vajcom.
  10. Pečte vo vyhriatej rúre  pri 190°C približne 25 minút, kým sa povrch nezafarbí do zlatista.

Dobrú chuť!

Recept si môžete pozrieť TU.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*