S touto chuťou určite uspejete. Tieto buchty u nás jednoducho milujeme!
Suroviny:
- 30 g droždia
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 3 dl mlieka
- 500 g hladkej múky
- 3 ks vajec
- 100 g masla/margarínu
- 50 g práškového cukru
- Strúhaná kôra z 1 citróna
- pol kávovej lyžičky soli
Plnka:
- 250 g tvarohu
- Kôra z 1 citróna
- 1 PL práškového cukru
- 1 kyslá smotana asi 200 ml
- 1 lyžička vanilkového cukru
- 1 vaječný žĺtok
Čokoládová náplň:
- 1 tabuľka mliečnej čokolády
Na vrch:
- práškový cukor
Postup:
Z droždia, kryštálového cukru a 1 dl vlažného mlieka si urobíme kvások.
Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli.
Do preosiatej múky, pridáme práškový cukor, soľ, citrónovú kôru, , pridáme hotový kvások, maslo a vajcia a nakoniec zvyšné mlieko, dobre vymiesime na hladké cesto, vrch cesta posypeme múkou a zakryjeme čistou utierkou. Necháme vykysnúť na teplom mieste asi 30 minút, keď cesto zdvojnásobí svoj objem, cesto premiesime na pomúčenej doske, ak sa cesto bude ešte lepiť pridajte trochu muky a premieste. Cesto rozvlákame na doske a nakrájame na obdĺžniky. Na každý obdĺžnik dáme lyžičku tvarohovej plnky a tvaroh polejeme trochou rozpustenej čokolády, buchty zvinieme, uložíme ich na vymastený plech, buchty potrieme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C do zlatohnedá. Upečené buchty posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply